Vasaros pradžia vaikų dienos centrui ,,Eldoradas‘‘ dovanojo įsimintiną bei išskirtinę trijų dienų išvyką – stovyklėlę į Baltriškių km., Zarasų raj. Tiberiados bendruomenę. Tiberiados bendruomenės vienuolyną  2001 m. įkūrė vienuoliai iš Belgijos, todėl tai buvo neeilinė stovykla ir geroji patirtis vaikams. Nuostabiame gamtos kampelyje praleidome tris dienas kupinas įvairiapusiškų veiklų. Brolių vienuolių paskaitėlės vaikams, gebėjimas paprastai, suprantamai ir aiškiai perteikti gilius, dvasinius dalykus, Dievo žodį ir meilę. Vienuolis Egidijus dalijosi su vaikais mintimis apie padėkos, bendrystės, meilės artimui, širdies gerumo svarbą kasdienybėje. Dalyvavome vakaro maldose, giedojome, šventėme šv. Mišias.

Apsilankėme vienuolių ūkyje, kur gyvena avytės, asiliukai, vištos, karvės. Pasižiūrėti gražu, bet ūkyje reikia ir padirbėti. Tad gavome užduotį prikrauti daržinę malkų. Bendromis jėgomis ir su gera nuotaika – darbas įveiktas. Vaikai džiaugėsi savo darbeliais, kad galėjo padėti ir būti naudingi.

Kartu vakarojome prie laužo su gitaros, dainų, giesmių skambėjimu. Šokome, žaidėme, atlikinėjome kūrybines užduotėles. Ir kaip gi vakaronė be skanėstų, kvepėjo ant laužo keptomis dešrelėmis, zefyrais.

Žiūrėjome ir aptarėme meninį ir animacinį filmus apie pagalbą, atjautą artimui, šalia esančiam, apie Viešpaties meilę, tikėjimą, meilę vienas kitam, apie tikrąsias vertybes, kad daiktai prie kurių mes neretai prisirišame, neatstos mums žmogaus, neatstos mums vieniems kitų.

Nuostabi gamta, oras leido mėgautis maudynėmis, žaidimais bei pramogomis lauke. Savaitgalis kupinas dvasingumo, pamokančio žodžio, patarimų, darbelių, žaidimų, linksmybių, vaikų juoko, įspūdžių bei nuoširdžios bendrystės. Iš Tiberiados grįžome paaugę ir su dar vienu pasėtu gėrio grūdeliu širdelėse.

Ignalinos vaikų dienos centro ,,Eldoradas‘‘ vadovė  Vaiva Kaladinskienė